VacatureCafé Limburg, het project van MKB-Limburg heeft op 1 december 2017 de eerste fase afgerond. In  totaal hebben er in de projectperiode 27 VCL’s plaatsgevonden waaraan ongeveer 2.500 werkzoekenden hebben deelgenomen.

De kracht van het VacatureCafé: direct met elkaar in gesprek, zonder ellenlange sollicitatieprocedures werkt. Op 1 december 2017 hebben zo’n 300 werkzoekenden een nieuwe baan gevonden, in verschillende branches en vakgebieden.

In de afgelopen periode hebben we veel gezien. De markt, die in het begin van het project nog bestond uit een heel diverse vraag van werkgevers en heel divers aanbod van werkzoekenden met heel veel verschillende achtergronden, is veranderd. Op dit moment is er in een aantal branches een tekort aan geschoolde arbeidskrachten, terwijl in andere vakgebieden juist een teveel aan personeel bestaat.

Vanwege deze snel veranderende omstandigheden, bekijken we of we op een andere wijze een vervolg kunnen geven aan het VacatureCafé. Wellicht kunnen we het VacatureCafé voortzetten als vaste dienst voor werkgevers. Hierover volgt binnenkort meer informatie.  Tot die tijd worden er vooralsnog geen nieuwe VacatureCafés georganiseerd.