MKB-Limburg organiseert in samenwerking met het UWV WerkgeversServicepunt Zuid-Limburg  en het WerkgeversServicePunt Westelijke Mijnstreek op 26 oktober de Leer-Werkmarkt. Tijdens deze ochtend worden werkzoekenden in contact gebracht met organisaties die leer-werktrajecten aanbieden. Wij willen ook u als lid van MKB-Limburg de kans geven om hierbij aan te sluiten.

VCL4you / Leer-werkmarkt

Locatie: Fortuna Sittard stadion
Datum:  donderdag 26 oktober
Tijd: 9:30-12:30 uur

1. Persoonlijke gesprekken
Tijdens deze ochtend kunt u uw organisatie én uw actuele leer-werktrajecten kosteloos presenteren aan werkzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe kans. Het is dus géén banen- of vacaturemarkt. Tijdens een persoonlijk gesprek met werkzoekenden aan uw eigen stand licht u uw leer-werktraject(en) toe en krijgt u een eerste indruk van de kandidaat en zijn/haar competenties. Met de voor u geschikte kandidaten kunt u meteen een vervolgafspraak inplannen.

2. Bedrijfspresentaties
Wilt u uw bedrijf extra in de spotlight zetten? Geef dan een bedrijfspresentatie en geef de kandidaten daarin een kijkje in ‘de keuken’ van uw organisatie. Wat betekent het om in uw bedrijf te werken en wat zijn de taken en werkzaamheden van de functie waar de kandidaat voor opgeleid kan worden? Deelname is kosteloos, maar ook hier geldt weer dat u als werkgever een opleiding aanbiedt, gekoppeld aan een concrete baan.

Wilt u naast de persoonlijke gesprekken ook een bedrijfspresentatie geven, of wilt u alléén een bedrijfspresentatie geven? Meld u dan snel aan! Voor presentaties hebben wij een beperkt aantal plaatsen en vol is vol.

Deelname
Aan deelname hebben wij een aantal voorwaarden verbonden:
– Uw organisatie biedt concrete leer-werktrajecten aan. Dit wil zeggen een opleiding gekoppeld aan een concrete baan;
– Uw organisatie staat open voor de diverse doelgroepen van het UWV en Gemeenten (ouderen, jongeren, Wajong, WIA, SW kandidaten en langdurig werklozen).

Overige informatie
– Er worden zowel kandidaten uitgenodigd door het UWV, MKB-Limburg als door de Gemeenten Sittard-Geleen, Schinnen, Stein en Beek;
– De uitnodiging aan kandidaten heeft geen verplichtend karakter;
– Er worden ook kandidaten uitgenodigd die nu nog geen ervaring hebben met het werken in uw branche maar wel een overstap naar een andere branche overwegen;
– Er zijn werkgevers aangesloten uit diverse branches;
– Het VCL4you is een nieuwe aanpak van VacatureCafé Limburg. De samenwerking met UWV en Gemeente in de vorm van een Leer-Werkmarkt vindt op 26 oktober voor het eerst plaats. Zodoende is het ook voor ons afwachten hoe deze opzet ontvangen wordt.

Aanmelden
Aanmelden kan t/m uiterlijk 2 oktober en is mogelijk middels het sturen van het ingevulde aanmeldformulier naar info@vacaturecafelimburg.nl Na aanmelding volgt verdere informatie.
Heeft u in de tussentijd nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met Esther Sentjens-Theelen (06-23 671 662).